lauantai 14. joulukuuta 2013

Villatakki

Viime vuoden Helsingin kädentaitomessuilta tuli ostettua tätä ihananväristä 7-veljestä, kun Novita viimein oli tajunnut palauttaa petroolinsinisen värivalikoimaansa (edellisellä kerralla myöhästyin, ja hätäpäissäni sitten ostin kaikki Teddyt jne mitä vielä sai haalittua jostain petroolina).
Joskus huhtikuun puolessa välissä töissä jotain esitelmää kuunnellessa pääsi viimein aloittamaan uutta villatakkia vanhojen jo käytössä kuluneiden tilalle. Kyllä sitä välillä joku vähän katsoi pitkään, kun jopa palaverissa neuloin jotain hihaa, mutta minua moinen toiminta auttaa keskittymään ja pysymään asiassa - muuten saattaa aivot keksiä jotain parempaa puuhaa itselleen. Onneksi neulominen on yleistynyt meillä ;)
Malli on joku Moda-lehden malli, mutta en nyt löytänyt lehteä, sillä oikeastaan tämä takki valmistui sopivasti säiden kylmetessä joskus lokakuun alussa (dokumentointi vaan jäi, kun syksyn alussa oli ihan kamala kiire, eikä kameraa tullut kaivettua laatikosta). Tietenkin ohjetta piti vähän muokata, koska lehdessä oli käytetty jotain toista lankaa ja sivusaumoja ei tueta, joten tuli neulottua taka- ja etukappaleet yhtenä kappaleena. Selässäkin on tuota palmikkokuviota kuusi riviä (edessä kaksi ja hihassa yksi), jotta ei neuloessa tullut liian tylsää. Pelkkää sileää ei varmaan enää kestäisi tehdä.

Ei kommentteja: